ARTIST

De Nederlandse Hannes Verhoeven heeft vooral bekendheid gekregen met zijn sculpturen in de openbare ruimte. Zijn sculpturen, vaak in een natuurlijke omgeving, wekken sympathie op en zijn voor een breed publiek interessant. Verhoeven woont en werkt op het platteland. Zijn atelier is gevestigd in Esbeek aan de rand van het dorp .In deze omgeving ligt ook de de Andreas Schotel kunstroute waar een groot deel van zijn openbare kunstwerken staan.

Het platteland is een veel terugkerend thema in zijn sculpturen, waarin mens en dier een grote rol spelen. Met zijn passie voor de dieren op het platteland gaat hij opzoek naar verbindingen, om zo een krachtig figuur te creĆ«ren. Is zijn werk een loflied op het boerenbedrijf, waarin hij zelf opgroeide of een aanklacht tegen de bioindustrie?  Verhoeven laat het oordeel aan zijn publiek. Zijn meest uit het oog springende openbare werk is een 8 meter hoge koe genaamd De Melkfabriek. “Industrialisatie is over de landbouw heen gekomen. Vroeger zag men nog volop koeien in de wei staan, Ze komen tegenwoordig nog maar zelden de stal uit. Het is de tijd van de melkrobot”.

Hij maakt gebruik van verschillende technieken zoals boetseren in klei, vormen in schuim maar ook 3d printen en het lassen van draadstaal. Onlangs is er een reeks designsculpturen op de markt gekomen die bedoelt zijn voor een grote doelgroep kunst en designliefhebbers om hun interieur levendiger, interessanter en persoonlijker te maken. Met elk beeld wat met de hand is gemaakt, laat hij je zijn passie zien die hij in zich heeft. Deze sculpturen zijn gemaakt van een milieu vriendelijke massieve kunsthars.